VÍME AKTUÁLNĚ!

Zapalme svíčku podruhé v Pelhřimově

Akce ZAPALME SVÍČKU se koná 11.prosince 2016  v 18:00 hodin v kapli sv. Kříže - Kalvárie v Pelhřimově

V médiích často slyšíme o tragédiích a nemocech, které potkávají děti a mladé lidi. Všichni se shodují na tom, že nejbolestivěji tyto ztráty zasahují pozůstalé rodiče. Jsou zde ale i další příbuzní a spolužáci, kamarádi, sousedé, kterých se ztráty také bolestně dotýkají. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání, v sousedství… Mít děti není samozřejmost. V běhu všedních radostí a starostí si to často neuvědomujeme. Zastavme se na chvíli.

Zapalme svíčku a uctěme památku všech dětí (i těch nenarozených) a mladých lidí, kteří odešli z tohoto světa dříve, než stačili dospět a zestárnout… Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Tento den spojuje rodiny a přátele po celém světě, konají se otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti. Zapálené svíčky stvoří virtuální vlnu světla po celé zeměkouli.

Zapalme svíčku našim zesnulým dětem společně druhým rokem také v Pelhřimově. Přijďte v neděli 11. prosince 2016 v 18.00 hodin do kaple sv. Kříže - Kalvárie v Pelhřimově. Svíčky a teplý nápoj budou k dispozici zdarma na místě. Vzpomínková akce potrvá cca hodinu. Program a informace o akci i v jiných městech naleznete na stránkách www.dlouhacesta.cz.

5. ročník Dnů domácí hospicové péče

Oblastní charita Pelhřimov pořádá od 7. do 11. listopadu 2016 5. ročník Dnů domácí hospicové péče v Pelhřimově. Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek a starosta města Pelhřimova Ing. František Kučera. Kromě akcí pro odbornou veřejnost se uskuteční také přednáška pro širokou veřejnost. V Městské knihovně v Pelhřimově v pondělí 7. 11. 2016 od 18.00 hodin se bude povídat na téma Dříve vyslovené přání.

Dny DHP 2016

Potravinová sbírka zaměstnanců Billy v Pelhřimově

Minulý pátek zorganizovali zaměstnanci pelhřimovského obchodu Billa v pořadí druhou potravinovou sbírku pro Oblastní charitu Pelhřimov. Přinesla neuvěřitelných 603 kg trvanlivých potravin. Vloni to bylo 452 kg.
Potraviny pomohou lidem v nouzi na území Pelhřimovska.

Děkujeme všem pracovníků pelhřimovské prodejny Billa v čele s paní vedoucí Petrou Míkovou za ten báječný nápad, který dokázali již podruhé přeměnit v čin.
Děkujeme všem lidem dobré vůle, kteří přispěli svým nákupem do páteční potravinové sbírky.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

DSCN1570   DSCN1571   DSCN1572

Ať žije sídliště 2016

Včera jsme se účastnili již podruhé akce Ať žije sídliště, kterou pořádal spolek Hodina H. Hráli jsme si s dětmi, nechali je vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, stavět hrad z kostek, skládat puzzle, kreslit obrázky pejska a kočičky a samozřejmě propagovali činnosti pelhřimovské Charity.

A_DSCN1479A_DSCN1516A_DSCN1532A_DSCN1543

Děkujeme Nadaci Agrofert

Uspěli jsme v grantovém řízení "Podpora péče o seniory v domácím prostředí 2016". Nadace Agrofert nám daruje 200.000,- Kč na mzdové náklady.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Výroční zpráva 2017

Už jste viděli naši Výroční zprávu za rok 2017?

Volná pracovní místa

Víte o volných pracovních místech, které Oblastní charita Pelhřimov nabízí?

Volná pracovní místa

Vyjádření pořadatelů akce JSME TU - PRO VÁS - S VÁMI!

Velice nás potěšil děkový e-mail od pořadatelů akce "JSME TU - PRO VÁS - S VÁMI!"

Oblastní charita Pelhřimov se raduje!

Služba Občanská poradna Pelhřimov získala akreditaci pro poskytování služeb v oblasti oddlužení.

Označení Občanské poradny Pelhřimov

Zavřená Půjčovna kompenzačních pomůcek

PKP

Dne 3.7.2018 a 5.7.2018 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek zavřena.

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb

V úterý 19.6.2018 proběhla na Masarykově náměstí v Pelhřimově prezentace poskytovatelů sociálních služeb.

19.6.2018

Sociální auto 2016