Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Třem králům šijí pláště na SPŠ a SOU v Pelhřimově

Pod vedením paní Dagmar Marešové, mistrové oboru oděvní technik-návrhář šijí v těchto dnech na SPŠ a SOU Pelhřimov pláště pro koledníky lednové tříkrálové sbírky. Tu už tradičně v celém okrese Pelhřimov díky desítkám dobrovolníků pořádá Oblastní charita Pelhřimov.

„Krabice od bot“ potěší 15 dětí z rodin v nouzi na Pelhřimovsku

Během dvou týdnů se v rámci akce „Krabice od bot“ podařilo nashromáždit dárky pro 15 dětí v rozmezí věku od 1,5 roku do 13ti let. Mottem této celostátní akce je „Udělejme na Vánoce společně radost dětem z rodinami v nouzi“ a na Pelhřimovsku ji pořádá Sbor ČCE v Moravči. Charita pomohla s vytipováním rodin v nouzi z řad klientů charitní služby KLÍČ – Centrum pro rodinu.

Charita uctí s veřejností památku dětí

Pelhřimovská kaple sv. Kříže na Kalvárii bude v neděli 10. prosince 2017 patřit mezi 15 míst v republice, kde lidé rozsvítí svíčky na vzpomínkovém setkání. Právě druhá prosincová neděle je světovým dnem památky zesnulých dětí, v Pelhřimově akci „Zapalme svíčku“ letos již potřetí pořádá Oblastní charita Pelhřimov.

Charitativní adventní koncert pro Lucinku

Srdečně zveme na adventní koncert, jehož celý výtěžek věnujeme na pomoc rodině s 1,5 roční onkologicky nemocnou dcerkou z blízkého okolí. Koncert bude 10. prosince od 13,30 hod v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou. Vstupné dobrovolné. Děkujeme za pomoc a podporu.

Jaroslav Dušek podpořil pelhřimovskou hospicovou péči

Herec Jaroslav Dušek přijal pozvání pelhřimovské charity a v sobotu 17. listopadu 2017 přijel do Pelhřimova se svým úspěšným představením Čtyři dohody. Benefiční divadelní představení pomohlo podpořit charitní službu Domácí hospicové péče IRIS.

Tunu darovaného jídla rozdělí pelhřimovská charita potřebným

V sobotu 11. listopadu lidé v Pelhřimově a Kamenici nad Lipou nakupovali těm, kterým se na jídlo a drogerii nedostává. Počtvrté se tak lidé na Pelhřimovsku mohli zapojit do Národní potravinové sbírky.

Udělejme na Vánoce společně radost dětem z rodin v nouzi

Pelhřimovská charita spolupracuje s DIAKONIÍ ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ na akci s názvem „Krabice od bot“. Konkrétně spolupracujeme se Sborem ČCE v Moravči.

Pelhřimovskou charitu navštívil senátor Štěch

Dne 13. listopadu přivítala ředitelka Oblastní charity Pelhřimov vzácnou návštěvu – předsedu Senátu Parlamentu České republiky, pana Milana Štěcha. Senátor se živě zajímal o služby, které Charita poskytuje, zejména o terénní služby pro rodiny v nouzi a o domácí hospicovou péči.

Hlavně aby nebyl nemocný sám, zaznělo na hospicových dnech

Pro odbornou, ale i širokou veřejnost pořádala Oblastní charita Pelhřimov v týdnu od 6. listopadu hned několik akcí v rámci šestého ročníku Dnů domácí hospicové péče.

Potravinová sbírka již tuto sobotu

AKTUÁLNĚ: Letos počtvrté jsme se zapojili do Národní potravinové sbírky, která proběhne v sobotu 11. listopadu. Oblastní charita Pelhřimov organizuje sbírku v pelhřimovském Penny Marketu u autobusového nádraží a v Bille, také v Penny Marketu v Kamenici nad Lipou. Od 8 do 20 hodin budou u vstupu do supermarketů s veškerými informacemi k dispozici dobrovolníci, kteří poradí, jaké trvanlivé potraviny a drogerie jsou do sbírky vhodné. Během nákupu se můžete rozhodnout, zda se do sbírky zapojíte, a za pokladnami můžete zakoupené dary vložit do označeného košíku, kde budou opět pomáhat dobrovolníci. Všechny darované potraviny a drogerie pomohou lidem v tíživé životní situaci, evidovaným v Záchranné charitní síti Oblastní charity Pelhřimov. Aktuálně je těchto lidí zhruba 150, včetně dětí.