Bazárek knih

Od 23.4.2018 bude v Knihkupectví U Vrány v Růžové ulici

v Pelhřimově probíhat bazárek knih.

Bazárek knih

Vystoupení pana Duška se nechystá

Pan Dušek se na vystoupení v Pelhřimově v nejbližší době nechystá.

Jaroslav Dušek

Omezená otevírací doba Půjčovny kompenzačních pomůcek

wheelchair-682989_1920

Ve dnech 17.4. a 24.4. bude změna otevírací doby

Půjčovny kompenzačních pomůcek.

Informační přednáška na Úřadu práce

Dotazníky k vyplněníDne 26.3.2018 prezentovaly kolegyně na Úřadu práce

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Omezení otevírací doby kompenzačních pomůcek

Půjčovna kompenzačních pomůcek bude 20.3.2018 z technických důvodů uzavřena.

Domácí hospicová péče Iris

Opakovaně se objevují nepravdivé informace, že se domácí hospicová péče IRIS rozpadá nebo dokonce končí. Opak je pravdou. Snažíme se nadále o vzdělávání personálu, budování a podporu týmu a rozšíření povědomí o této službě na veřejnosti. Také zájem o tuto službu stále roste. Proto sháníme nové členy do našeho týmu – lékaře i zdravotní sestry na dohodu o provedení práce.

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Letošní Tříkrálová sbírka na Pelhřimovsku předčila tu loňskou

Tříkrálová sbírka pomůže lidem v nouzi i rozvoji domácí hospicové péče na Pelhřimovsku. Letošní Tříkrálová sbírka na Pelhřimovsku předčila tu loňskou. Lidé letos darovali do Tříkrálové sbírky organizované pelhřimovskou Oblastní charitou 716 659 Kč, loni to bylo 632 602 Kč. Děkujeme všem dárcům i všem, kdo se na sbírce dobrovolnicky podíleli. „Bez mnoha dospělých i dětí, kteří vyšli do lednového dne koledovat, by se sbírka neuskutečnila. Koledníků na Pelhřimovsku bylo více než 180 a obešli více než 60 obcí v okrese,“ shrnuje Mgr. Jiří Smrčka, ředitel Oblastní charity Pelhřimov.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci