Beseda 18.9.2018 s Veronikou Hurdovou: Vraťme smrt zpátky do života

Oblastní charita Pelhřimov ve spolupráci s Veronikou Hurdovou alias Krkavčí matkou uspořádali 18. září 2018 v Městské knihovně v Pelhřimově besedu na téma "Vraťme smrt zpátky do života"

Beseda

Představení služeb Oblastní charity Pelhřimov

Ve spolupráci se zpravodajským portálem i-vysočina.cz vzniklo video, ve kterém se dozvíte nejzákladnější informace o službách, které Oblastní charita Pelhřimov nabízí.

K-potravinová sbírka 2018

V rámci sbírky se vybralo neuvěřitelných 631 kilogramů potravin.

K-potravinová sbírka

Zavřená Půjčovna kompenzačních pomůcek

PKPDne 11.9.2018 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek zavřena.

Podpora finanční gramotnosti studentů základních a středních škol 2017

Město Pelhřimov ve spolupráci s Oblastní charitou Pelhřimov vytvořilo a zrealizovalo projekt „Podpora finanční gramotnosti studentů základních a středních škol 2017“.

Bazárek knih v Knihkupectví U Vrány je ukončen

S končícími prázdninami jsme ukončili i Bazárek knih, který probíhal v Knihkupectví U Vrány od 23.dubna 2018.

Hledáme dobrovolníky pro potravinovou sbírku

Potravinová sbírka v Kauflandu

Beseda s Veronikou Hurdovou: Vraťme smrt zpátky do života

Domácí hospicová péče pořádá Besedu s Veronikou Hurdovou: Vraťme smrt zpátky do života.

Více o akci se můžete dozvědět ZDE.

Moje milá smrti

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.