Charita uctí s veřejností památku dětí

Pelhřimovská kaple sv. Kříže na Kalvárii bude v neděli 10. prosince 2017 patřit mezi 15 míst v republice, kde lidé rozsvítí svíčky na vzpomínkovém setkání. Právě druhá prosincová neděle je světovým dnem památky zesnulých dětí, v Pelhřimově akci „Zapalme svíčku“ letos již potřetí pořádá Oblastní charita Pelhřimov.

Od 18 hodin budou mít lidé v kapli sv. Kříže možnost uctít zapálením svíčky památku všech dětí (i těch nenarozených) a mladých lidí, kteří odešli dříve, než stačili dospět a zestárnout. „Příchozí zapálí svíčku a poté bude následovat krátké úvodní slovo jménem pelhřimovské charity. Hudba zazní v podání žáků ZUŠ Pelhřimov, poté přijde na řadu slovo duchovního a podle počasí chystáme vypuštění lampionu štěstí,“ přibližuje průběh setkání Bc. Martina Kábelová, ředitelka Oblastní charity Pelhřimov a pokračuje: „Druhá prosincová neděle spojuje rodiny a přátele po celém světě, konají se otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti. Zapálení svíčky by mělo být krátkým zastavením v běhu všedních radostí a starostí, kdy si nestíháme příliš uvědomovat, že mít děti není až takovou samozřejmostí.“ Vstup na vzpomínkové setkání je zdarma, na místě budou připraveny svíčky a teplý nápoj, také zdarma.

Loni lidé na akci „Zapalme svíčku“ v Pelhřimově zapálili celkem 72 svíček. Na Vysočině uctí 10. prosince památku dále také v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Ždáru nad Sázavou. V České republice akci „Zapalme svíčku“ zaštiťuje nezisková organizace Dlouhá cesta. Více na http://www.dlouhacesta.cz/zapalme-svicku/ .