Tříkrálová sbírka 2017 na Pelhřimovsku

Tříkrálová sbírka pomůže lidem v nouzi i rozvoji domácí hospicové péče na Pelhřimovsku

Lidé na Pelhřimovsku letos darovali do Tříkrálové sbírky 632 602,- Kč. Děkujeme všem dárcům i všem, kdo se na sbírce dobrovolnicky podíleli. Bez mnoha dospělých i dětí, kteří nezištně vyšli do lednového dne koledovat, by sbírka byla nemyslitelná. V letošním roce prostředky využijeme hlavně na rozvoj naší Domácí hospicové péče Iris. Stále více lidí si uvědomuje, že „dobře zemřít“ je důležité. A chtějí zemřít doma, v klidu, v kruhu svých blízkých. Proto letos potřebujeme posílit personál i vybavení našeho hospice. Nemáme zatím smlouvu s pojišťovnou a právě Tříkrálová sbírka, ale i dary dobrovolných dárců v průběhu celého roku, nám pomáhají projekt rozvíjet. Stejně jako v předešlých letech, díky sbírce jsme připraveni pomáhat také jednotlivcům na Pelhřimovsku, kteří se bez vlastního zavinění ocitli v nouzi: lidem, které stihla živelná pohroma, samoživitelům či rodinám v tísni, lidem nemocným či zdravotně postiženým. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.