Kuba: Spolužáci pro mě vykoledovali kolo

I když je odmalička upoután na invalidní vozík, chodí rád s kamarády ven. Jeho spolužáci mu pomohli získat prostředky na speciální kolo, díky kterému s nimi může podnikat zase o nějaké to dobrodružství navíc.

Pavla: Konečně mám zastání a ochranu pro sebe i dceru

Když j manžel fyzicky napadl, neměla se na koho obrátit. Sama totiž vyrostla rodinou opuštěná, v dětském domově. V azylovém domě tak našla nejen dočasný domov pro sebe a dcerku, ale taky bezpečí.

Paní Jana: Povodeň beru jako nový začátek

Velká voda jí poničila čerstvě koupený domek, kam zrovna stěhováci přivezli nábytek a který ještě nestihla pojistit. Díky Charitě a Tříkrálové sbírce má teď aspoň to nejnutnější a je odhodlaná se nevzdávat.

Žanetka: Navzdory těžké nemoci touží po vzdělání

Po narození vážila jen 1,7 kg a doktoři jí nedávali velké šance. Díky velké bojovnosti, odvaze rodiny a také dárcům z Česka je dnes tato čečenská holčička veselá, učí se číst i počítat a hraje si s kamarády.

Tříkrálová sbírka hlásí rekord: 76,97milionů Kč

Sčítání celostatních výsledků Tříkrálové sbírky 2013 dospělo do finále. Dárci přispěli částkou o 1,7 milionu Kč vyšší než vloni. Výnos sbírky je tak nejvyšší v její dosavadní třináctileté historii. Získané prostředky podpoří desítky charitních projektů v ČR, část pomůže i v zahraničí.

Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi skončila

Tisková zpráva Diecézní charity České Budějovice

V pořadí již třináctá Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi skončila úspěšně. Výtěžek sbírky je 4.025.130,- Kč což je o 154 624, - Kč více než v loňském  roce.  Bylo 51 zaevidovaných míst, kde koledníci koledovali na podporu sociálních projektů a humanitární pomoci jak v našem kraji, tak i v zahraničí.

Tříkráloví koledníci zavítali do Senátu

Koledníci charitní Tříkrálové sbírky 2013 se 22. ledna objevili na veřejnosti výjimečně ještě jednou, aby zavítali do Senátu PČR. Slavnostní snídaně s koledníky se zúčastnili čelní představitelé politické a duchovní reprezentace českého státu.

Poděkování účastníků a dárcům TKS 2013

Oblastní charita Pelhřimov by ráda touto cestou poděkovala všem účastníkům Tříkrálové sbírky na Pelhřimovsku.

Ukončení Tříkrálové sbírky 2013

Koledníci letos chodili většinou v dešti.....

Tříkrálová sbírka hlásí první výsledky

Letošní Tříkrálová sbírka postupně vstupuje do další fáze. Po koledě je nutné zapečetěné pokladničky úředně otevřít, vykoledované peníze spočítat a odeslat na centrální sbírkové konto. Zatím bylo sečteno více než 26 milionů korun.