Jarní probírka charitního šatníku předčila očekávání
12. dubna 2022 Aktuálně

Jarní probírka charitního šatníku předčila očekávání

Mimořádný výdej nadměrných zásob charitního šatníku byl úspěšnější, než organizátoři akce doufali. Hlavně v dopoledních hodinách zavítaly k pelhřimovské Charitě desítky návštěvníků. Díky tomu, že si lidé odnesli nejméně polovinu z nabízeného šatstva, se výrazně podařilo uvolnit prostory zahlcené darovaným oblečením.

„Úspěch výdeje nás opravdu příjemně překvapil. Určitě rádi takovou probírku charitního šatníku zopakujeme, protože máme radost, když oblečení, které už se nám sem pro omezenou kapacitu skladu prostě nevejde, nemusíme bez užitku vyhazovat,“ říká iniciátorka akce Dominika Dufková.

Pozvání na Jarní probírku charitního šatníku směřovalo k široké veřejnosti včetně klientů charitních služeb a ukrajinských běženců. Ukrajinské maminky s dětmi tvořily podle odhadu organizátorů nadpoloviční většinu návštěvníků. „A to je samozřejmě skvělá zpráva, protože lidé, kteří v poslední době darovali oblečení, mysleli především na ně,“ doplnila Dufková.

Zájemci měli možnost během akce přispět do charitní kasičky. Celkem se v ní sešlo úžasných 2.675,- korun.
Děkujeme za Vaši štědrost!

Poslechněte si reportáž v Českém rozhlase Vysočina:

Děkujeme za zapůjčení stolů Pivovaru Poutník Pelhřimov. Pivovar Poutník

Bc. Dominika Dufková

pracovnice pro oblast péče o dárce a dobrovolníky, projektová pracovnice
Tel.: 604 222 024 E-mail: _kBtV9jqVX~zV-.j4fBFO1.7~bGkO1p