Neblahá očekávání se nenaplnila. Sbírka potravin zase trhala rekordy Zobrazit fotogalerii
12. listopadu 2022 Aktuálně

Neblahá očekávání se nenaplnila. Sbírka potravin zase trhala rekordy

V pelhřimovském Kauflandu a Penny Marketu na autobusovém nádraží dobří lidé přispěli do podzimní Sbírky potravin více než dvěma tunami jídla a drogerie. Navzdory rozporuplným očekáváním tak v sobotu 12. listopadu padl nový rekord. Všechno zboží putovalo do skladu Charitní záchranné sítě, odkud se materiální pomoc dostane potřebným z pelhřimovského regionu.

Materiální pomoc vydávají charitní pracovnice lidem, kteří jsou prokazatelně v hmotné nouzi, každý čtvrtek od 13 do 15.30 hodin. Pro oblečení si mohou přijít častěji, ovšem na potraviny a drogerii mají nárok pouze jednou do měsíce. „Dříve nám zásoby ze Sbírky potravin vydržely téměř do jejího dalšího kola, tedy zhruba půl roku. Letos byl výdej v první půlce roku mnohonásobně vyšší a už v létě jsme bojovali s nedostatkem. Nyní už je situace klidnější a vzhledem k rekordnímu množství darovaného zboží bychom do jarní sbírky mohli vydržet,“ doufá zástupkyně vedoucí Charitní záchranné sítě Monika Harudová.

Nejen štědrost zákazníků je podmínkou úspěšnosti této pravidelné akce. „Ani letošní druhé kolo Sbírky potravin by se neobešlo bez děvčat z výchovného ústavu v Počátkách, našich dlouhodobých i nových obětavých dobrovolníků, jejichž řady se rozrůstají a kteří přicházejí zvenčí i zevnitř organizace, a taky naprosto nepostradatelných dobrovolných hasičů. Tentokrát se nás ujali ti dubovičtí,“ děkuje za skvělou spolupráci charitní kontaktní pracovnice pro dobrovolníky Dominika Dufková.

Kaufland 1 703,5 kg 13 dobrovolníků
Penny Market, autobusové nádraží 669 kg 9 dobrovolníků
CELKEM 2 372,5 kg 22 dobrovolníků

Bc. Dominika Dufková