Tříkrálová sbírka pomáhá i v letošním roce
3. května 2021 Aktuálně

Tříkrálová sbírka pomáhá i v letošním roce

„Nebýt Tříkrálové sbírky, tak zmrzneme!“ říká paní Zdeňka. Čtyřčlenná rodina měla díky darům dobrosrdečných lidí celou tuto zimu čím topit. Celkem jim sociální pracovnice z Charity za peníze z Tříkrálové sbírky zajistily dodávku 4 tun uhlí.

Finanční problémy bohužel nejsou to jediné, s čím se rodina potýká. Hledat si práci je pro maminku šestileté dívky a tříletého hocha v této době takřka nemyslitelné. Navíc dcerka i syn zápolí s různými neduhy. Holčička má velké zažívací potíže po potravinách obsahujících lepek a chlapečka čeká operace tzv. koňské nohy. Z prostředků Tříkrálové sbírky proto pracovnice charitního centra pro rodinu KLÍČ v těchto týdnech nakupuje děvčátku bezlepkové potraviny a mouku, ze které jí maminka peče chléb. Ortopedické pomůcky pro kloučka pravděpodobně budou předmětem žádosti o podporu z Tříkrálové sbírky do budoucna.

Topivo nakoupené za stejné prostředky nedávno ulehčilo složitou situaci také matce samoživitelce, která v souvislosti s pandemií covidu-19 ztratila práci a nyní je odkázána pouze na přivýdělek. Dary od dobrých lidí jí zaplatily 40 desetikilových balíčků briket. Napříště už ženě pokryjí alespoň část základních potřeb dávky hmotné nouze, o něž jí charitní sociální pracovnice pomohla zažádat.

Bc. Dominika Dufková

pracovnice pro oblast komunikace, péče o dárce
Tel.: 604 222 024 E-mail: _kBtV9jqVX~zV-.j4fBFO1.7~bGkO1p