Sbírka potravin: V košících se sešlo 1246 kilogramů zboží

Srdečně děkujeme všem dobrým lidem, kteří při sobotním nákupu nezapomněli přispět do Sbírky potravin! Díky Vám se zásoby v Charitní záchranné síti při Oblastní charitě Pelhřimov rozrostly o 1246 kilogramů těstovin, rýže, mouk, cukru, mléka, oleje, přesnídávek, sunarů a dalších věcí, které pracovnice Charity postupně rozdají lidem v hmotné nouzi.

V košících nejvíce uvítáme masové konzervy nebo potraviny a drogerii pro děti

Kdo se tento týden vydá na sobotní nákupy, může v některém ze zapojených supermarketů na Pelhřimovsku narazit na naše pracovnice a dobrovolníky. Lidem ochotným přispět do Sbírky potravin u vchodu předají potřebné informace a za pokladnami budou čekat s košíky připravenými na trvanlivé potraviny a drogerii. Vše, co do nich dobrotiví zákazníci vloží, poputuje do Charitní záchranné sítě při Oblastní charitě Pelhřimov a jejím prostřednictvím následně pomůže lidem v hmotné nouzi.

Půjčovna kompenzačních pomůcek hlásí ve čtvrtek zavřeno

Ve čtvrtek 2. května 2019 bude mít Půjčovna kompenzačních pomůcek Oblastní charity Pelhřimov zavřeno. Nejbližší další termín je úterý 7. května odpoledne.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Velikonoce senioři v Žirovnici zahájili tvořivě

Zelený čtvrtek si v Žirovnici senioři spolu s pracovnicemi Oblastní charity Pelhřimov zpestřili společným velikonočním tvořením.

Jak se daří našemu projektu: Bulharsko otevírá oči. Pomoc je krásná i náročná

Stará Zagora, Bulharsko – Poslední březnový týden se výprava z českobudějovické Diecézní charity vydala blíže seznámit s jedním ze zahraničních projektů, které dlouhodobě finančně podporujeme. V bulharském městečku Stará Zagora pracují i čeští Salasiáni Dona Boska. Ti se věnují převážně romským dětem a rodinám žijícím v sociálních podmínkách, jež jsou hluboce pod evropským standardem.

V úterý bude mít Půjčovna otevřeno později

V úterý 23. dubna bude Půjčovna kompenzačních pomůcek výjimečně otevřena od 15 do 18 hodin.

Pomněnka: Společně zavzpomínáme na naše blízké

Přijďte se s námi podělit o své vzpomínky. Všem, kteří přišli o blízkého člověka, patří naše pozvání do Domova pro seniory Pelhřimov, kde se 2. května od 15:30 hodin uskuteční první setkání pozůstalých Pomněnka.