Podpora Domácí hospicové péče v Žirově

dobrocinny_bazar_svaty_martin_zirov_04112018 (8)Výtěžek žirovského dobročinného bazaru podpořil Domácí hospicovou péči Iris.

Sál žirovského kulturního domu první listopadovou neděli zaplnilo neunošené oblečení, přečtené knížky, hračky, které už děti odložily, zkrátka věci, jež někomu doma zbytečně zabíraly místo, ačkoli by ještě mohly dobře posloužit jinde. Přestože na nabízeném zboží chyběly cenovky, nešlo o pouhý směnný obchod. Pořadatelky akci pojaly jako dobročinný bazar, kdy si cenu určil každý nakupující sám. Částku pak odevzdal do pokladničky Oblastní charity Pelhřimov – jasně deklarující, na jaké účely peníze poputují. Vybraných 5 060 korun přispěje na Domácí hospicovou péči Iris.

„Z charitních služeb jsme vybrali právě ji, protože je tolik potřebná a přitom o ní podle nás lidé zatím nemají dostatečné povědomí. Zaslouží si naši podporu,“ podotkla iniciátorka dobročinné akce Zuzana Trnková.

Aby bazar přilákal co nejvíce návštěvníků nejen ze Žirova, ale i širokého okolí, spojily jej organizátorky s již tradičním příjezdem svatého Martina. Ten se tedy na bílém koni, i když bez sněhu, do vsi dostavil týden před svým svátkem, aby příjemné nedělní odpoledne slavnostně završil.