Svatý Martin projede Žirovem a pomůže potřebným

V neděli 4. listopadu si v Žirově připomeneme svátek svatého Martina, a to průvodem obcí, vyráběním s dětmi a bazarem, jehož výdělek podpoří Domácí hospicovou péči Iris.

Svátek svatého Martina si v Žirově připomínáme už několikátý rok. Předtím, než k nám po polích nad Žirovem přicválá tento římský voják na bílém koni, tvoříme s dětmi svícny, lampiony nebo jiné předměty spojené s tímto obdobím roku, nebo si hrajeme v malém loutkovém divadle legendu o světci, který se rozdělil o plášť se žebrákem u městské brány. Letos jsme měli v podobné době naplánovaný bazar dětských potřeb a napadlo nás, že by se obě akce daly spojit - bazar by se konal současně se svatomartinským tvořením. A pak nám došlo, že stejně, jako se Martin rozdělil o svůj plášť, my bychom výtěžek z prodeje věcí mohli věnovat někomu, kdo to potřebuje. Po poradě v Oblastní charitě Pelhřimov padla volba na Domácí hospicovou péči Iris, kterou charita provozuje.

V neděli 4. Listopadu 2018 se proto už mezi jednou a půl druhou hodinou sejdou v sále žirovského kulturního domu ti, kteří by chtěli prodat dětské i dospělé oblečení, kuchyňské a domácí potřeby, školní a sportovní potřeby nebo knihy, a výtěžek věnovat na tento účel. Ve 14 hodin začne jak bazar, tak výtvarná dílna pro děti a dospělé. V 16 hodin se pak přesuneme za kulturní dům a budeme vyhlížet příjezd svatého Martina, se kterým projdeme obcí.

Prosíme zájemce o prodej, aby vybrali pouze věci v bezvadném stavu, aby bazar dobře fungoval. Prosíme, aby také počítali s tím, že po skončení akce je třeba si neprodané věci přebrat zpět.

Zirov-svatý martin 2018_plakat