Tříkrálová sbírka 2021

Trikralova_sbirka_DEKUJEME_hlavicka_641x232

Tříkrálová sbírka 2021 skončila, ale možnost přispět do ní prostřednictvím online kasičky mají zájemci až do konce dubna. Za všechny Vaše dary mockrát děkujeme!

PŘISPĚT DO ONLINE KASIČKY

Jak jsme využili Váš dar v roce 2020?

Z Tříkrálové sbírky jsme 21 lidem v hmotné nouzi pomohli zaplatit nejnutnější výdaje. Většinou šlo o rodiny s malými dětmi nebo matky samoživitelky. Dále se Váš dar zasloužil o to, aby mohli senioři a lidé se zdravotním postižením zůstat ve svých domovech, kde jsme jim poskytovali potřebné služby. Vybrané finanční prostředky přispěly na automobil, bez něhož se v terénu neobejdeme. Z výtěžku sbírky jsme také zakoupili materiální vybavení pro Půjčovnu kompenzačních pomůcek a Domácí hospicovou péči Iris. Sedm desítek našich klientů tak mohlo zemřít doma mezi svými blízkými.

Jak využijeme Váš dar v roce 2021?

Výtěžek z Tříkrálové sbírky je v první řadě určen na přímou pomoc lidem z našeho regionu, kteří se ocitli v nouzi. V současné době jich bohužel není málo. Finanční prostředky vybrané v rámci tohoto ročníku dále podpoří provoz pelhřimovské Charitní záchranné sítě nebo přispějí na automobil pro rozvoz obědů Charitní pečovatelskou službou. Dle potřeby poslouží část peněz i na výdaje spojené s Domácí hospicovou péčí Iris. Svým příspěvkem tedy zároveň darujete lidem, jejichž čas se nachýlil, možnost strávit poslední chvíle doma s blízkými.

Koordinátorka Tříkrálové sbírky 2021 v regionu Pelhřimov:

Dominika Dufková
E-mail: tks@pelhrimov.charita.cz