Oblastní charita Pelhřimov již tradičně pořádá Tříkrálovou sbírku.

Informace z let: 2014, 2013, 2012 , 2011, 2010, 2009, 2008, 2007

Galerie Tříkrálové sbírky v Oblastní charitě Pelhřimov

Centrální informace o sbírce v celé ČR

Klip Tříkrálové sbírky, spot a origami

Statistiky

Tříkrálová sbírka 2017 na Pelhřimovsku

Tříkrálová sbírka pomůže lidem v nouzi i rozvoji domácí hospicové péče na Pelhřimovsku

Výsledek Tříkrálové sbírky na jihu Čech mile překvapil, peníze pomohou zvláště nemocným a starým

Lidé od Pelhřimova až po Sušici byli velmi štědří, do sbírky darovali celkem 6 018 508 Kč „Děkujeme všem dárcům!" vzkazuje Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB.

Tříkrálová sbírka v Pelhřimově

Děkujeme pelhřimovským občanům za štědré dary do Tříkrálové sbírky. Letos se po celém Pelhřimově vybralo 177.617,- Kč.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2016

Na Pelhřimovsku vybrali tříkráloví koledníci do kasiček celkem 646.890,- Kč. Děkujeme všem dárcům, kteří svým darem pomohou potřebným lidem v našem okolí. 65% výtěžku sbírky se vrací zpět k nám a Oblastní charita díky nim může pomáhat tam, kde je potřeba.

Tříkrálová sbírka v Pelhřimově

Zítra navštíví malí koledníci domov pro seniory v Pelhřimově a také domy s pečovatelskou službou Zámeček a Strachováček. Rozdají své dárky, popřejí obyvatelům pokojný nový rok a zazpívají.
V sobotu 9. ledna v 9.00 hodin požehná pan vikář Stehlík koledníkům v kostele sv. Bartoloměje a pak se koledníci rozejdou po celém městě. Přijďte se podívat.

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Dnes jsme dostali nové parádní pláště pro naše tříkrálové koledníky. Pod vedením paní mistrové Dagmar Marešové nám je ušily šikovné studentky 3. ročníku oboru Oděvní technik - návrhář ze Středního odborného učiliště v Pelhřimově.
Děkujeme!

Začala Tříkrálová sbírka 2016

Jak už se stalo v mnoha obcích a městech tradicí, začátkem ledna se rozeběhnou koledníci do domácností se svými dárečky a přáním. Za to si vykoledují nějakou tu korunku. Dnes koledovali například v Kojčicích, kde občané přispěli do sbírky částkou18.858,- Kč.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Počátkem ledna proběhne již pošestnácté celostátní Tříkrálová sbírka

Ilustrační snímek: Koledníci ze Světlé nad Sázavou

Do ulic našich obcí a měst v lednu opět vyjdou charitní koledníci, aby u prahů domácností, na chodnících a náměstích předali poselství o narození Božího syna. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokáží z důvodu stáří, nemoci, hendikepu či své nedobré sociální situaci.

Známe výsledky fotografické soutěže

Přinášíme výsledky fotosoutěže Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi. Vítězné obrázky najdete v tomto článku.

Kardinál Duka poděkoval dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky

Kardinál Dominik Duka poděkoval dárcům a koledníkům TKS 2015.

Upřímný dík za organizaci letošní Tříkrálové sbírky vyjádřil kardinál Dominik Duka v dopise, zaslaném řediteli Charity ČR Lukáši Curylovi. „Má poděkování patří všem, kteří se svým darem na této sbírce podíleli, ale i těm, kteří její přípravě a průběhu věnovali svůj čas a energii.“