Oblastní charita Pelhřimov již tradičně pořádá Tříkrálovou sbírku.

Informace z let: 2014, 2013, 2012 , 2011, 2010, 2009, 2008, 2007

Galerie Tříkrálové sbírky v Oblastní charitě Pelhřimov

Centrální informace o sbírce v celé ČR

Klip Tříkrálové sbírky, spot a origami

Statistiky

Letošní Tříkrálová sbírka na Pelhřimovsku předčila tu loňskou

Tříkrálová sbírka pomůže lidem v nouzi i rozvoji domácí hospicové péče na Pelhřimovsku. Letošní Tříkrálová sbírka na Pelhřimovsku předčila tu loňskou. Lidé letos darovali do Tříkrálové sbírky organizované pelhřimovskou Oblastní charitou 716 906 Kč, loni to bylo 632 602 Kč. Děkujeme všem dárcům i všem, kdo se na sbírce dobrovolnicky podíleli. „Bez mnoha dospělých i dětí, kteří vyšli do lednového dne koledovat, by se sbírka neuskutečnila. Koledníků na Pelhřimovsku bylo více než 180 a obešli více než 60 obcí v okrese,“ shrnuje Mgr. Jiří Smrčka, ředitel Oblastní charity Pelhřimov.

Tříkrálová sbírka 2017 na Pelhřimovsku

Výsledek Tříkrálové sbírky na jihu Čech mile překvapil, peníze pomohou zvláště nemocným a starým

Lidé od Pelhřimova až po Sušici byli velmi štědří, do sbírky darovali celkem 6 018 508 Kč „Děkujeme všem dárcům!" vzkazuje Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB.

Tříkrálová sbírka v Pelhřimově

Děkujeme pelhřimovským občanům za štědré dary do Tříkrálové sbírky. Letos se po celém Pelhřimově vybralo 177.617,- Kč.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2016

Na Pelhřimovsku vybrali tříkráloví koledníci do kasiček celkem 646.890,- Kč. Děkujeme všem dárcům, kteří svým darem pomohou potřebným lidem v našem okolí. 65% výtěžku sbírky se vrací zpět k nám a Oblastní charita díky nim může pomáhat tam, kde je potřeba.

Tříkrálová sbírka v Pelhřimově

Zítra navštíví malí koledníci domov pro seniory v Pelhřimově a také domy s pečovatelskou službou Zámeček a Strachováček. Rozdají své dárky, popřejí obyvatelům pokojný nový rok a zazpívají.
V sobotu 9. ledna v 9.00 hodin požehná pan vikář Stehlík koledníkům v kostele sv. Bartoloměje a pak se koledníci rozejdou po celém městě. Přijďte se podívat.

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Dnes jsme dostali nové parádní pláště pro naše tříkrálové koledníky. Pod vedením paní mistrové Dagmar Marešové nám je ušily šikovné studentky 3. ročníku oboru Oděvní technik - návrhář ze Středního odborného učiliště v Pelhřimově.
Děkujeme!

Začala Tříkrálová sbírka 2016

Jak už se stalo v mnoha obcích a městech tradicí, začátkem ledna se rozeběhnou koledníci do domácností se svými dárečky a přáním. Za to si vykoledují nějakou tu korunku. Dnes koledovali například v Kojčicích, kde občané přispěli do sbírky částkou18.858,- Kč.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Počátkem ledna proběhne již pošestnácté celostátní Tříkrálová sbírka

Ilustrační snímek: Koledníci ze Světlé nad Sázavou

Do ulic našich obcí a měst v lednu opět vyjdou charitní koledníci, aby u prahů domácností, na chodnících a náměstích předali poselství o narození Božího syna. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokáží z důvodu stáří, nemoci, hendikepu či své nedobré sociální situaci.

Známe výsledky fotografické soutěže

Přinášíme výsledky fotosoutěže Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi. Vítězné obrázky najdete v tomto článku.