Koleda po pelhřimovských domácnostech o téměř padesát tisíc předčila loňskou Zobrazit fotogalerii
19. ledna 2024 Aktuálně

Koleda po pelhřimovských domácnostech o téměř padesát tisíc předčila loňskou

Nejenže pelhřimovští koledníci letos opět překonali loňský výtěžek, také jich po městě první lednovou sobotu chodil rekordní počet. Jednadvacet královských trojic přineslo v kasičkách 277.207,- korun, což je o 45.613,- korun více než před rokem. Dvaadvacátá skupinka pak vyrazila ještě druhou sobotu a zvýšila celkový výtěžek koledy po pelhřimovských domácnostech na 279.610,- korun.

„Máme velikou radost, že Kašparů, Melicharů a Baltazarů v Pelhřimově přibývá, protože jich pořád není tolik, aby zvládli obejít všechny domácnosti, ačkoli spousta z nich vydrží koledovat od rána do pozdního odpoledne. Královské trojice, jejich vedoucí i dobrovolníci, kteří pomáhají s přípravou zázemí a občerstvení na faře, jsou neuvěřitelně obětaví! Za sestavení skupinek a navyšování jejich počtu každoročně vděčíme zejména paní Blance Papežové, které tímto také mockrát děkujeme! A poděkování samozřejmě patří i všem štědrým dárcům, kteří často rovněž myslí na to, jak by za dobrý skutek a návštěvu odměnili šikovné koledníky,“ vzkazuje koordinátorka Tříkrálové sbírky ve farnostech Charity Pelhřimov Dominika Dufková.

Podle zpráv od skupinek, které se na faru vracejí s úsměvy na tvářích a hřejivým pocitem na srdci, si tříkrálová tradice v Pelhřimově vydobyla své pevné místo. „Nejedni koledníci vyprávěli, že jen zcela výjimečně se nesetkali s vlídným přijetím, v naprosté většině případů cítili, že mají lidé z jejich návštěvy upřímnou radost. Dává to Tříkrálové sbírce úplně jiný rozměr, v němž zdaleka nejde jen o peníze,“ doplňuje koordinátorka.

Bc. Dominika Dufková

pracovnice pro oblast péče o dárce a dobrovolníky, projektová pracovnice
Tel.: 604 222 024 E-mail: _kBtV9jqVX~zV-.j4fBFO1.7~bGkO1p