KLÍČ – Centrum pro rodinu

SAS

NAŠE POSLÁNÍ

Služba KLÍČ – Centrum pro rodinu pomáhá rodinám ke zlepšení fungování rodiny – pomáhá rodině uvědomit si a naplnit potřeby jednotlivých členů rodiny – rodičů i dětí. Posláním služby je, aby se rodičům i dětem společně žilo lépe.

CO JSME ZA SLUŽBU A JAKÁ JE NAŠE KAPACITA

Jsme terénní služba, setkání probíhají převážně v bydlišti rodiny a pracovník je s rodinou v kontaktu dle potřeb a možností rodiny v pracovních dnech, obvykle 7:30–15:00, v případě potřeby i déle. V jednu chvíli jsme schopni se věnovat maximálně jednomu klientovi. V kanceláři je pracovnice možné zastihnout ve dnech úterý a čtvrtek 8.00–9.00 hod., schůzku v jinou dobu je třeba domluvit si předem.

KOMU JE SLUŽBA URČENA

• rodinám s nezletilými nebo nezaopatřenými dětmi ohroženým vnějšími vlivy (neschopnost zajistit materiální potřeby, nezaměstnanost, onemocnění či postižení, sociální vyloučení, následky živelné katastrofy apod.), které nejsou schopny řešit vzniklou nepříznivou situaci vlastními silami
  • rodinám s nezletilými nebo nezaopatřenými dětmi ohroženým vnitřními vlivy (rozpad vztahu rodičů, zanedbávání, domácí násilí, týrání, zneužívání), které nejsou schopny řešit vzniklou nepříznivou situaci vlastními silami
  • těhotným ženám v nesnázích
  • rodičům odloučeným od svých dětí

S ČÍM POMÁHÁME

• s výchovou a vzděláváním dětí
  • s hospodařením rodiny (rozpočet, dluhy, dávky)
  • s doprovody a telefonáty (úřad, lékař, škola)
  • s hledáním zaměstnání, vhodného bydlení
  • s upevňováním hygienických návyků

CÍLE

Cílem služby je rodina, která:

1. se zajímá o vzdělání svých dětí – zajistí plnění předškolní a školní docházky i přípravu na povolání a spolupracuje se školou
  2. zajistí podmínky pro rozvoj dítěte, aktivně tráví čas a zvládá výchovné problémy nebo specifika
  3. zvládá zajistit odpovídající bydlení a uspokojivé hygienické podmínky
  4. pečuje a zajímá se o zdraví dítěte a jeho dostatečnou výživu
  5. má dostatečné příjmy a umí hospodařit s finančními prostředky, je schopná finančně zajistit domácnost i potřeby členů rodiny, nedostává se do dalších dluhů
  6. vede řádný život, předchází vzniku nepříznivé životní situace, samostatně řeší běžné záležitosti
  7. je v kontaktu se svým dítětem v náhradní rodinné péči

Služba je poskytována BEZPLATNĚ s možností anonymity.

Klíč – Centrum pro rodinu očima jeho uživatelů:

„Překvapila mě nabídka dlouhodobé pomoci, takového provedení těžkou existenční situací. Mrzelo mě, že jsem nevěděla dřív, že něco takového existuje. Dlouhodobě předtím jsem od manžela nedostávala žádné peníze a vůbec jsem nevěděla, kde a jak se poradit.“

KE STAŽENÍ

Pravidla služby KLÍČ.doc

KLÍČ – Centrum pro rodinu

Pražská 127, budova č. 5 (vedle úřadu práce), 393 01 Pelhřimov

mobil: 725 136 782 (stačí poslat SMS)
e-mail: klic@pelhrimov.charita.cz
Facebook: KLÍČ – Centrum pro rodinu

Děkujeme za podporu

Činnost Charity Pelhřimov je financována z dotací, grantů, nadačních příspěvků a darů individuálních a firemních dárců. Seznam našich partnerů najdete zde.

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi byly v roce 2023 podpořeny
také dotací z rozpočtu města Kamenice nad Lipou.